Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Direktiivi

Kesäaikadirektiivin kiertäminen

Kansalaisaloite siitä, että Suomessa lopetettaisiin kellojen siirtäminen on menossa eduskunnan käsittelyyn. Eduskunta ei kuitenkaan voi päättää, että Suomi lopettaisi kesäaikaan siirtymisen koska asiasta on säädetty EU-direktiivillä. Paremmin ovat asiat Venäjällä jossa moisesta hömpötyksestä, josta on vain haittaa, on luovuttu.

Lähes asiallinen keskustelu

Menneellä viikolla käytiin eduskunnassa, kerrankin, lähes asiallinen keskustelu. Aiheena oli teollisuuspolitiikka ja teollisuuspoliittisen ohjelman valmistelu.

Miksi tuo "lähes" asiallinen? No keskustelu meinasi lähteä lapasesta siinä vaiheessa kun ryhdyttiin vänkäämään palkkojen osuudesta kilpailukykyyn. Totta kai niillä on oma osuutensa kustannuksissa, mutta enpähän muista yhtään paperitehdasta, jonka pysäyttämistä olisi perusteltu liian korkeilla palkoilla.

Rikkidirektiivin ensimmäinen suuri uhri

Vastuuton politiikka jatkaa kansaa kurittavaa turmiollista kulkuaan. On välittömästi ryhdyttävä korjaaviin toimenpiteisiin jatkuvien YT-neuvottelujen sijaan. Negatiivinen kierre jatkuu ja hallitus nukkuu. Maatalous ja teollisuus murtuvat silmiemme edessä tolkuttomien säädösten ja direktiivien alle. Herra Katainen ohjaa valtava hallituslaivaansa Suomen kansan uidessa hyisessä meressä apua huutaen. Kapteeni avustajineen ovat heittäneet pelastusrenkaita välittämättä siitä, että köydet ovat mädäntyneet!

Ruukki ensimmäinen rikkidirektiivin uhri

Paska juttu

Ihmiselämään kuuluu oleellisena osana silloin tällöin käydä tarpeillaan. Käydäänkö siellä sitten antaumuksella, otetaan oikein lukemista mukaan tai muuta pientä askarreltavaa, tai ratkaisujen suorittamista. Siis yritämme olla tehokkaita sielläkin, ja käytämme aikaa vaikkapa lukemiseen. Kuinka monelta se sitten onnistuukaan. Ilmeisesti ne ovat niitä tapauskohtaisia asioita.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä