Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietojenkäsittelytiede

Mitä sitten?

Turha kitistä ongelmasta, jos ei samalla ehdota ratkaisua. Siispä:

Tämän hetken tilanne on hieman karrikoiden se, että on tehty runsaasti tutkimusta erilaisista yksittäisistä prosesseista, jotka ALSissa tai jossakin sitä kuvaavassa mallissa ovat pielessä. Yritykset vaikuttaa näihin prosesseihin eivät kuitenkaan ole johtaneet eliniän pitenemiseen ihmispotilailla. Minun ajatukseni on, että yksi syy kliinisten kokeiden toistuvaan epäonnistumiseen on ALSin heterogeenisuuden jättäminen huomiotta: tarjotaan samaa troppia kaikille ja tutkitaan keskiarvoja.

Kuitenkin:

Virtuaalinen organisoitumiskokeilu

Internet-aika mahdollistaa paitsi tutkimustulosten tehokkaan jakamisen, myös ajatusten vaihdon monella eri tavalla. Keskustelufoorumit sivuuttivat Usenet-ryhmät parikymmentä vuotta sitten, ja ovat tietyillä tieteenaloilla ihan vakavasti käytetty tapa ammattisivistyksen ylläpitoon. Toinen netin tuoma, erityisesti poikkitieteellisten projektien yhteydenpidossa hyödyllinen väline ovat erilaiset videoneuvotteluohjelmistot.

Postipaketilla Kiinaan perattavaksi?

Eräässä muinaisessa työpaikassani kuulin kahvipöytäkeskustelussa, miten sähköpostiserverille oli pompannut takaisin liian suureksi tuomittu viesti. Viesti oli lähetetty kiinalaisen vaihtotutkijan sähköpostiosoitteesta ja se sisälsi muuan varsin monimutkaisen tietokoneohjelman konekielisessä muodossa eli sellaisena ihmisjärjelle vieraana mössönä, joksi enemmän tai vähemmän ymmärrettävä lähdekielinen ohjelma muuttuu, kun se käännetään tietokoneelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä