Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähkön siirtohinta

Kuluttajan pystyttävä vaikuttamaan siirtohintaan

Suomalainen energiajärjestelmämme ei kannusta kansalaisia energiatehokkuuteen. Sähkölaskussamme pystymme vaikuttamaan vain energiaosuuteen, joka on koko ajan pienenevä osuus laskun loppusummasta. Aktiivinenkin kuluttaja pystyy saamaan vain pientä säästöä energiaosuutta kilpailuttamalla. Caruna-keissin jälkeen olen saanut valtavasti palautetta sähkön siirtohinnoista, ja siitä ettei kuluttaja voi mitenkään vaikuttaa omilla toimilla siirtohintaan.

Helen ilmoitti hinnankorotuksista, teki Carunat

Helen Sähköverkko Oy lähetti asiakaslehden liitteenä tiedotteen siirtohintojen korotuksista. Heti ensimmäisessä kappaleessa yhtiö sortuu samaan virheeseen kuin Caruna ilmoittaessaan muutoksen vaikutuksen prosentteina koko sähkölaskusta siirtohinnan korotusprosentin sijaan. Seuraavassa kappaleessa kerrotaan että viimeksi hintoja alennettiin, tässä prosentti lasketaankin siirtohinnasta. Näin kolmen prosentin korotus vertautuu aiempaan yhdeksän prosentin alennukseen, vaikka luvut ovat täysin vertailukelvottomia.

Karua luettavaa Carunalta

Tänään löytyi postilaatikosta Carunan sähkönsiirtolasku. Sitä silmäillessäni kiukun puna naamallani nousi potenssiin kymmenen. Ei voi olla mahdollista, että siirtomaksu pienessä mökissäni on noussut yht'äkkiä yli sataan euroon kolmelta kuukaudelta vaikka en käytä mökissäni sähköä kuin valaistukseen ja veden lämmittämiseen ja mahdolliseen lisälämpöön. Pelkkä siirtomaksu siis vuodessa tulee olemaan n. 400 euroa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä