*

Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Borrelioosin toteaminen ja hoito

Surullista, että vain rikkaat voivat tulla terveiksi.

 

Puutiaiset eli punkit levittävät kahta tautia, Lymen borrelioosia ja TBE-sairautta eli puutiaisaivokuumetta. 

Toisin kuin puutiaisaivokuumeeseen, Borrelioosiin ei ole rokotetta. Sellaista kokeiltiin takavuosina – huonolla menestyksellä. Rokotetta kuitenkin kehitellään tälläkin hetkellä Saksassa ja Itävallassa. Sen tuloa markkinoille jouduttaneen parhaassakin tapauksessa odottamaan vuosia. 

Borrelia-bakteeri tunkeutuu kaikkiin kehon alueisiin jopa luihin.

Borrelia-bakteeri on kuin aikapommi, se tunkeutuu kaikkiin kehon alueisiin jopa luihin.

Borrelioosi muistuttaa malariaa, mutta on huomattavasti vakavampi sairaus.

Mikäli tyttäreni oireet ja hoito oltaisiin otettu Paraisten terveyskeskuksessa vakavasti, hän ei olisi tällä hetkellä pyörätuolissa eikä joutuisi syömään vahvoja hermokipulääkkeitä. Julma kohtalo 13-vuotiaalle lapselle ja vain ja ainoastaan terveyskeskuslääkäreiden välinpitämättömyydestä.

Rahalla saa hoitoa, köyhät joutaa kuolemaan

    

Rahalla saa hoitoa, köyhät joutaa kuolemaan! 

 

Tyttärelläni on ollut alaselkäkipuja reilu vuosi. Ensimmäinen pidempi jakso 05.05.2014, lukuisia 2-3 päivän jaksoja. 
Viimeisin terveyskeskuskäynti 23.04.2015 jolloin lääkäri kirjoitti lähetteen fysioterapeutille sekä kehoitti hankkimaan kunnolliset jalkineet ja metsään kävelemään. Ellei kuukauden kuluessa helpota, tulkaa takaisin.
Jo tuolloin selkäkipuihin eivät tehonneet mitkään lääkkeet ja kipu oli ollut viikon ajan sietämätön.

Pitäkää punkkinne

Missä ikinä ALSista syntyy keskustelua, kohta paikalle ryntää joku julistamaan että ALSissa on kyse hoitamattomasta borrelioosista. Minä saan nyt taudista julkisuudessa puhuttuani tällaisia sähköposteja lähes päivittäin.

Ilmiö on ymmärrettävä: ALSin etiologia on hämärän peitossa ja borrelioosin diagnosointitekniikka heikkotasoista. Lisäksi kroonistuneen borrelioosin hoito on vaikeaa, ja neuroborrelioosin oireet voivat muistuttaa ALSia siinä määrin, että virhediagnooseja on tehty.

Borrelioosista tänään

Borrelioosin saajalla on huono tuuri, sillä on arvioitu, että vain yksi prosentti punkeista kantaa taudinaiheuttajia. Kävipä niin, että 22.7. ihoon ilmaantunut ja siitä poistetussa  punkin nymfissä taudinaiheuttajia oli.  Puremakohdasta alkava vaeltava punoitus oli varma merkki borrelioosista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä