Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Kaikki blogit puheenaiheesta Afrikan tulevaisuus

Möisitkö osakkeesi sijoittaaksesi näihin tulevaisuusinvestointeihin?

Antti Rinne on nyt myymässä tuottavia valtion sijoituksia ja yhtiöitä. Rahat hän aikoo laittaa tuottavampiin "tulevaisuusinvestointeihin". Nyt on kyllä jollakin menneet pahasti puurot ja vellit sekaisin.

Yleisesti investoinnilla tarkoitetaan sijoitusta, joka maksaa itsensä pitkällä aikavälillä takaisin. 

Valaiskaa joku, mutta en mitenkään pysty ymmärtämään, miten esimerkiksi seuraavat Antti Rinteen tulevaisuusinvestoinnit maksavat itsensä tulevaisuudessa paremmin takaisin, kuin niitä varten myytävät tuottavat valtionytiöt:

1. Kehitysavun lisääminen.

Ken miekkaan tarttuu...

Onnen lahjat eivät jakaudu todellakaan tasaisesti tämän päivän maailmassa.

Afrikassa on pula osaajista - miksi kuljetamme heitä Eurooppaan?

Afrikassa on pula insinööreistä, lääkäreistä, sairaanhoitajista ja monista muistakin. Mielestäni on vastuutonta houkutella heitä sieltä tänne, kun tarve Afrikassa on paljon suurempi. Mehän tuhoamme Afrikan tulevaisuuden houkuttelemalla osaavimman työvoiman sieltä pois! Sehän on melkein varkaus! Moraalitonta ainakin.

EU:n ja AU:n tulokseton kokous maanosien pelastamiseksi

Seuraavien 25 vuoden aikana afrikkalaisten määrä tulee kaksinkertaistumaan noin kahteen ja puoleen miljardiin ihmiseen, mikä on paljon enemmän, mitä Afrikan heikkotuottoiset tilat pystyvät tuottamaan tai sen haasteissa kamppaileva yritystoiminta työllistämään. Vuoteen 2100 mennessä Afrikan väkiluvun on ennustettu kasvavan edelleen neljään miljardiin.

Viisasta puhetta Afrikasta

Tampereen yliopiston Jean Monnet-professorina työskentelevä Hanna Ojanen on kirjoittanut uusimpaan Suomen Kuvalehteen mainion näkökulma-kirjoituksen Afrikan unionin Agenda 2063 -ohjelmasta. Ohjelman tavoitteena on tehdä Afrikasta vauras, integroitunut ja hyvin hallittu maanosa ajankohtana, jolloin tulee kuluneeksi sata vuotta  unionin perustamisesta. Asiakirja on kirjoittajan mukaan omiaan muuttamaan vanhoja käsityksiämme Afrikasta ja sen edessä olevista mahdollisuuksista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä