Silmäpeliä mitä vielä haluan sanoa

Ennakkomakua SOTEsta, osa 2

Ilmeisesti hoitosopimuksissa ei ole kunnon sopimussakkoja. Hoidostani vastaava Debora Oy nähtävästi totesi kunnollisen hoidon järjestämisen kannattamattomaksi ja irtisanoi hoitosopimuksen puoli vuotta etuajassa. Hoitajat haluaisivat jatkaa vaikka omissa nimissään, mutta sairaala joutuu tarjoamaan minua järjestyksessä kaikille 18 kk takaisessa kilpailutuksessa mukana olleille. Med Group oli ensimmäinen. Tänään tuli vastaus etteivät ole kiinnostuneita. Mehiläinen seuraavana. Jos hekään eivät ratifioi sopimusta, minut kärrätään joulun alla sairaalaan odottamaan uuden kilpailutuksen järjestämistä, mikä valitusaikoineen vie 2-3 kk. Sitten aletaan taas kysellä halvimman tarjouksen jättäneiltä firmoilta, ovatko he tällä kertaa vakavissaan liikkeellä.

 

Tyttäreltä jää monta pikkukakkosta väliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Voi p....e, miten voidaan asiat Suomessa ajaa noin kiville. Paljonko yhteiskunta oikeasti tällaisessa pelleilyssä säästää ?

Käyttäjän mattila kuva
Riku Mattila

Systeemi on luotu hyvässä uskossa olettaen, että alalla toimii vain asiallisia firmoja. Jos näin olisi, kaikki varmaan sujuisi OK. Mutta kun näin ei ole, pitäisi rakentaa mekanismit estämään väärinkäytöksiä.

Käyttäjän TimoKeklinen kuva
Timo Kekäläinen

Terveyspalvelujen hankkiminen kilpailuttamalla on todella vaikeaa johtuen hoitotarpeiden valtavasta kirjosta.

Todennäköiset vaihtoehdot ovat että
a) tilaaja maksaa riittävästi tai liikaa, jolloin sopimus näyttää olevan onnistunut
b) palvelun tuottaja jää tappiolle, jolloin voi käydä kuten tässä on käynyt
c) sopimuksen mukaan toimitaan, mutta tulkintaerimielisyydet johtavat tuottajan ja maksajan välisiin pitkäkestoisiin ja kalliisiin oikeudenkäynteihin

Käyttäjän mattila kuva
Riku Mattila

Palveluntuottajalla ei saisi olla insentiiviä perustaa tarjousta kelvottomalle laatutasolle tietäen, että sopimuksesta pääsee luikkimaan irti, jos potilas esim. puuttuu työsuojelulain rikkomisiin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onhan tämä jo vähän sellaista huutolaismeininkiä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tämä toimintahan perustuu nykyiseen sosiaali- ja terveyslainsäädäntöön, ei tulevan lakiehdotuksen tuomaan tilanteeseen. Joten SOTElle on tilausta...

Toimituksen poiminnat